Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geslaagde nocturne In Flanders Field Museum

Honderd jaar later brengen de belangrijkste WOI-musea en -sites de gebeurtenissen van toen onder de aandacht in het gezamenlijke project Totale Oorlog in Vlaanderen. Binnen dat geheel maakt de tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum het jaaroverzicht van 1917. De tentoonstelling schetst het verloop en de gebeurtenissen van het jaar van de totale oorlog, met onnoemelijk veel slachtoffers en een totaal vernield landschap als resultaat.

Na bijna drie jaar was de Eerste Wereldoorlog in 1917 uitgegroeid tot een wereldwijd conflict. Met het oog op de overwinning – of de complete vernietiging van de vijandelijke tegenstand – gingen alle betrokken landen tot het uiterste. Ook in Vlaanderen escaleerde de strijd, met de Derde Slag bij Ieper als nooit eerder gezien orgelpunt.

Sinds begin juni is de nieuwe tentoonstelling te bezichtigen in het In Flanders Field Museum in Ieper. Focus en WTV mochten op donderdag 15 juni 50 Beste Moaten uitnodigen voor een nocture met een bezoek aan de tentoonstelling. Daarna kon iedereen genieten van een lekkere en super verzorgde receptie.

Wil ook jij Beste moat worden? Zie www.bestemoaten.be.